Loading Downloads
25Episodes
Business

Rachel Levi is al jaren gefascineerd (zeg maar gerust gefrustreerd) door de taaie, bureaucratische cultuur in organisaties. We creëren een systeem van regels en protocollen en verliezen onze creativiteit. Tijd om Chaos in die Orde te brengen. Maar hoe? Volg Rachel in haar zoektocht.

February 26, 2021

Aflevering 21. We moeten spelen. Juist als volwassenen. Met hoogleraar Rob Martens.

In deze zoektocht werd al een paar keer één magisch woord genoemd: spelen.

We moeten wat vaker spelen als volwassenen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan als we allemaal druk zijn met belangrijke dingen op een zeer professionele manier aan te pakken.

Dus ik dacht: het wordt tijd om zeer professionele hulp in te schakelen bij het spelen.

En ik vond Rob Martens. Van huis uit is Rob psycholoog en motivatie onderzoeker. Inmiddels is Rob Martens hoogleraar Onderwijswetenschappen en als wetenschappelijk directeur verbonden aan stichting NIVOZ. Een stichting die het onderwijs wil verbeteren. Zodat kinderen en jongeren zich veel meer verbonden voelen met de wereld om hen heen. Dat het onderwijs van de toekomst ze vooral klaarstoomt om te groeien in autonomie en (zelf)vertrouwen, zodat ze een verantwoordelijke rol in de samenleving kunnen vervullen, welke functie of positie ze later ook gaan innemen.

Maar... nog veel belangrijker: Rob schreef het boek: ‘we moeten spelen’. Niet zozeer als opdracht, maar als drang die we van nature in ons hebben. Een drang die we vaak negeren en wegstoppen, maar die – als we er wat vaker aan zouden toegeven- heel veel waarde in zich heeft. Voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen.

Laat je na afloop even weten wat je vond? Dat kan in je podcastapp, of via Instagram: @rachellevi.nl 

Om je te helpen meer Chaos in de Orde te brengen kun je gratis het e-book CHAOS - 10 manieren om patronen te doorbreken downloaden. Je vindt het op www.chaosindeorde.nl/podcast 

Deze podcast wordt je aangeboden door Huis van Verbeelding, hét bedrijf voor zakelijke creativiteit.
www.huisvanverbeelding.nl 

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App