Loading Downloads
47Episodes
Business

Rachel Levi is al jaren gefascineerd (zeg maar gerust gefrustreerd) door de taaie, bureaucratische cultuur in organisaties. We creëren een systeem van regels en protocollen en verliezen onze creativiteit. Tijd om Chaos in die Orde te brengen. Maar hoe? Volg Rachel in haar zoektocht.

May 7, 2021

Aflevering 26. Ruimte tussen de regels. Met Eelke Blokker.

Wat gebeurt er als je de ruimte tussen de regels niet ziet?

We hebben allemaal wel de toeslagenaffaire scherp op ons netvlies. Persoonlijk leed, geen enkel maatwerk. En zulke schrijnende voorbeelden zijn er te over. Niet omdat werknemers ’s ochtends besluiten om mensen dwars te zitten. In tegendeel. Ook met de beste bedoelingen kan het gruwelijk mis gaan. Omdat er te rechtlijnig wordt gedacht. Omdat regels heilig zijn geworden.

Creativiteit in je werk gaat niet (alleen) over originele ideeën, of vernieuwende initiatieven. Het gaat over het denken in kansen en mogelijkheden. Om de ruimte tussen de regels zien. Hoe belangrijk dat is blijkt wel uit deze aflevering van Chaos in de Orde de podcast.

In deze aflevering hoor je Eelke Blokker van Het Instituut voor Publieke Waarden. Dagelijks gaat dit ‘instituut’ de strijd aan tegen de overmatige focus op regels, waardoor de menselijke maat verdwijnt.

Wil je meer Chaos in de Orde?

Download dan het e-book: 10 manieren om meer Chaos in de Orde te brengen via www.chaosindeorde.nl/podcast

 

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App