Loading Downloads
33Episodes
Business

Rachel Levi is al jaren gefascineerd (zeg maar gerust gefrustreerd) door de taaie, bureaucratische cultuur in organisaties. We creƫren een systeem van regels en protocollen en verliezen onze creativiteit. Tijd om Chaos in die Orde te brengen. Maar hoe? Volg Rachel in haar zoektocht.

May 21, 2021

Aflevering 27. Activistische communicatie om te veranderen wat wil veranderen. Met Esther Barfoot.

We leven in een tijd waarin op allerlei manieren steeds meer stemmen klinken voor verandering. In klimaatmarsen, de metoo beweging en black lives matter. Tegelijkertijd wordt er ook gestreden voor behoud van het oude, zoals in de boerenprotesten.

Het is onvermijdelijk dat ook organisaties te maken krijgen met prikkelende en soms ongemakkelijke denkbeelden, nieuwe verwachtingen van medewerkers en een visie op de toekomst die misschien nog niet is doorgedrongen tot het formele organisatiebeleid. Het grootste deel van deze verandering vindt plaats in de onderstroom. Is voelbaar in de wandelgangen en uit zich in de vorm van spontane initiatieven, of hardnekkige weerstand.

Esther Barfoot is communicatiespecialist en expert in activistische communicatie. Dat is geen communicatie van bovenaf, niet de keurige corporate boodschap. Het is communicatie die niet dicteert wat moet veranderen, maar die stem geeft aan wat WIL veranderen. Met haar ga ik op zoek hoe de orde kan worden uitgedaagd via activistische communicatie. En hoe organisaties dit principe ook actief kunnen inzetten en ondersteunen.

Luister naar Chaos in de Orde de podcast en laat een review of reactie voor ons achter.

Meer Chaos in de Orde? Download dan het e-book: 10 manieren om Chaos in de Orde te brengen via www.chaosindeorde.nl/podcast

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App