Loading Downloads
47Episodes
Business

Rachel Levi is al jaren gefascineerd (zeg maar gerust gefrustreerd) door de taaie, bureaucratische cultuur in organisaties. We creëren een systeem van regels en protocollen en verliezen onze creativiteit. Tijd om Chaos in die Orde te brengen. Maar hoe? Volg Rachel in haar zoektocht.

October 15, 2021

Aflevering 34. Is een slecht idee eigenlijk wel zo slecht? Met Rico Bakker

Innovatie heeft creativiteit nodig.

Maar niet het soort creativiteit dat in een flits, of één enkele ingeving tot je komt. Vaak wordt creativiteit verward met zo’n magisch moment. Alsof je getroffen wordt door een idee, net als de bliksem.

Nee, innovatie heeft het soort creativiteit nodig dat veel vaker voorkomt. Namelijk het eindeloze gepruts, het testen, het uit wanhoop laten liggen van een idee, tot je weer een nieuwe ingeving krijgt waar je mee verder kunt. De creativiteit waar je anderen misschien bij nodig hebt, om je te wijzen op je blinde vlekken.

 

Bijna alle uitvindingen die we als innovatief beschouwen zijn ontstaan via de weg van de lange adem, waarin een hele reeks slechte ideeën en uitprobeersels uiteindelijk hebben geleid tot iets goeds.

In deze aflevering spreekt Rachel met Rico Bakker. Rico is trainer en spreker. Zijn specialiteit is mensen helpen om tot slechte ideeën te komen. Want die slechte ideeën? Die zijn nodig, op weg naar innovatie.

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App