Loading Downloads
50Episodes
Business

Rachel Levi is al jaren gefascineerd (zeg maar gerust gefrustreerd) door de taaie, bureaucratische cultuur in organisaties. We creëren een systeem van regels en protocollen en verliezen onze creativiteit. Tijd om Chaos in die Orde te brengen. Maar hoe? Volg Rachel in haar zoektocht.

February 4, 2022

Aflevering 42. De blik van een kind op werk en creativiteit. Met mijn nichtje Yechieliyah.

Wie deze zoektocht vanaf het allereerste begin volgt, weet dat ik al vroeg werd gewaarschuwd: zorg dat je zo breed mogelijk zoekt naar antwoorden. Creëer nieuwe perspectieven. Probeer voor jezelf ingesleten paadjes te voorkomen.

 

Praat niet alleen met mensen die veel weten van organisaties en hoe daar wordt gewerkt, maar praat ook met mensen die juist heel anders naar de wereld kijken. Zo kwamen we uit bij de natuur, bij de kunsten, bij muziek. En ik denk dat we daar nog heel veel meer van kunnen leren.

 

Maar er is een perspectief dat we nog niet hebben gehoord. Het gaat in deze podcast vaak over spelen. Over speelsheid terug vinden.

Over de kinderen die we vroeger waren en die we ergens diep van binnen nog steeds zijn. Kinderen met verbeeldingskracht, die niet bang zijn om te spelen. Om creatief te zijn.

 

Het werd tijd dat ik een kinderstem laat horen.

Raar eigenlijk, dat ik daar zo lang mee heb gewacht. Ik ben nota bene 7 keer tante.

 

In deze aflevering spreek ik de oudste van het stel: Yechieliyah van (net) 9.

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App