Loading Downloads
50Episodes
Business

Rachel Levi is al jaren gefascineerd (zeg maar gerust gefrustreerd) door de taaie, bureaucratische cultuur in organisaties. We creëren een systeem van regels en protocollen en verliezen onze creativiteit. Tijd om Chaos in die Orde te brengen. Maar hoe? Volg Rachel in haar zoektocht.

March 25, 2022

Aflevering 45. Creativiteit en diversiteit gaan hand in hand. Met Belinda Bantje.

Creatieve, innovatieve organisaties hebben óók aandacht voor diversiteit.

 

We hebben diverse teams nodig, want homogene teams ontwikkelen producten en diensten voor mensen die op hen lijken en hebben blinde vlekken voor de rest. Dit gaat vanzelf.

 

Een tunnelvisie is één van de creativiteitskillers, die er ongemerkt in bijna ieder team insluipt. Tunnelvisie kun je voorkomen door regelmatig creatieve denktechnieken toe te passen, buiten de organisatie te kijken naar alternatieve voorbeelden en… door heel veel verschillende perspectieven IN een team te hebben. Denk aan verschillende generaties, achtergronden en kwaliteiten.

 

In de nieuwste aflevering van Chaos in de Orde spreekt Rachel met Belinda Bantje. Belinda is zelf niet in een hokje te plaatsen, of juist in heel veel hokjes. Ze hield een Ted Talk over diversiteit bij TedX Youth Groningen. En probeert diversiteit op een creatieve manier bij organisaties op de agenda te zetten.

 

Interesse in meer Chaos in de Orde?

Download gratis het ebook Chaos in de Orde via www.chaosindeorde.nl/ebook 

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App