Loading Downloads
50Episodes
Business

Rachel Levi is al jaren gefascineerd (zeg maar gerust gefrustreerd) door de taaie, bureaucratische cultuur in organisaties. We creëren een systeem van regels en protocollen en verliezen onze creativiteit. Tijd om Chaos in die Orde te brengen. Maar hoe? Volg Rachel in haar zoektocht.

September 9, 2022

Aflevering 47. Niets dierlijks is mensen vreemd. Of andersom. Met Eric de Blok, zoöloog, psycholoog en organisatiekundige.

Nieuw seizoen!

 

Chaos in de Orde de podcast is terug. Met meer inspiratie, meer perspectieven en interessante overpeinzingen. De vraag blijft: Hoe komt het toch dat we -ondanks alle vervelende effecten als burn-out, bore out en lekkende energie- toch vasthouden aan een agenda vol meetings, een mailbox vol taken die over de schutting zijn gegooid en protocollen die elke vorm van initiatief in de kiem smoren?

 

Hoe kunnen we dit doorbreken en met meer energie, creativiteit en authenticiteit ons werk doen?

 

Het seizoen begint al goed:

Rachel zocht al eens eerder inspiratie in de natuur, maar de natuur is een onuitputtelijke bron van informatie. Zeker als je het vraagt aan Eric de Blok.

 

Eric is zoöloog, psycholoog en veranderkundige. En al die vakkennis combineert hij. Wij mensen, kunnen veel leren van de natuur. Niet alleen lijken we in ons gedrag op andere soorten in de natuur, we komen in onze omgeving ook vergelijkbare uitdagingen tegen als dieren en planten.

 

Nieuwsgierig? Luister vanaf nu deel 1 van 2 afleveringen met Eric de Blok.

 

En wist je dat Chaos in de Orde het werkfestival óók weer terugkomt?
Op 11 november a.s. kun je live in De Fabrique in Utrecht heel veel andere friskijkers en dwarsdenkers ontmoeten. We hebben een geweldig programma voor je samengesteld:

https://www.chaosindeorde.nl

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App